12/3/18

Remind - τι είναι

Το Remind είναι ένα ελεύθερο, ασφαλές, και εύχρηστο εργαλείο επικοινωνίας που βοηθά τους εκπαιδευτικούς να έχουν μια άμεση σύνδεση με τους μαθητές και τους γονείς τους.
Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς στην Αμερική χρησιμοποιούν την εφαρμογή σύμφωνα με το άρθρο του NPR. Το Remind επιτρέπει στους καθηγητές να στέlνουν μηνύματα - μέσω email, τηλεφώνου, iPad ή Android - σε μια ολόκληρη τάξη με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι μια νέα σχετικά υπηρεσία αλλά πολύ ανερχόμενη.
 
Τα χαρακτηριστικά που το κάνουν τόσο δημοφιλή είναι:

Άμεση και εύκολη σύνδεση
Οι καθηγητές απλά εγγράφονται, δημιουργούν μία τάξη, προσθέτουν μαθητές και ξεκινούν να στέλνουν μηνύματα. Οι μαθητές και οι γονείς εγγράφονται στην τάξη αυτή χρησιμοποιώντας τον μοναδικό κωδικό της τάξης.
Ασφαλής σύνδεση
Τα τηλέφωνα των μαθητών και των γονέων παραμένουν κρυφά έτσι η επικοινωνία είναι 100% ασφαλής. Επίσης διατηρείται ιστορικό των μηνυμάτων αν χρειαστεί.
Αποδοτική επικοινωνία
Εξοικονόμηση χρόνου στέλνοντας προγραμματισμένα μηνύματα με κέιμενο, φωτογραφία ή ακόμα και ηχογραφημένο μήνυμα απ' ευθείας στα κινητά των μαθητών και των γονέων.
Δωρεάν
Οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός, μαθητής ή γονέας μπορεί να χρησιμοποιήσει το Remind ΔΩΡΕΑΝ σε οποιαδήποτε συσκευή χωρίς καμία δέσμευση.
Το βασικότερο μειονέκτημά του προς το παρόν είναι ότι δεν έχει ελληνική μετάφραση, οπότε η διεπαφή είναι στα αγγλικά. Βέβαια είναι τόσο εύκολο στη χρήση για τον μαθητή ή τον γονέα που δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα.

Παιδαγωγική Αξιοποίηση

 Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των εκπαιδευτικών είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος απο τους μαθητές καθώς και η απουσία των γονέων από το σχολείο, με αποτέλεσμα να μην ενημερώνονται για την πρόοδο των μαθητών τους.

Η αξιοποίηση του εργαλείου Remind στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι σχετικά προφανής. Με έναν απλό και εύκολο τρόπο ο εκπαιδευτικός έχει την δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί τους, ενημερώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους γονείς για τις υποχρεώσεις των παιδιών τους καθώς και για την πρόοδο τους. Επίσης, χρησιμοποιώντας μια σύγχρονη υπηρεσία μέσω smartphone ίσως ενεργοποιηθεί ο ίδιος ο μαθητής για μεγαλύτερη συμμετοχή και προσπάθεια.

Δείτε 10 τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Remind



10 τρόποι
να χρησιμοποιήσετε το Remind

 






Το πρώτο βήμα για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Remind είναι να εγγραφείτε ως καθηγητής. Οπότε μεταβείτε στη σελίδα του Remind (https://www.remind.com/) και επιλέξτε "Sign Up". Μπορείτε να συμπληρώσετε τα πεδία της φόρμας ή να συνδεθείτε πολύ γρήγορα με τον Google λογαριασμό σας πατώντας το αντίστοιχο κουμπί στο κάτω μέρος.
Εισάγετε πρώτα το email σας



Θα σας ζητηθεί να εισάγετε Όνομα - Επίθετο και κωδικό


Στην συνέχεια επιλέξτε 
 Στη συνέχεια θα δημιουργήσετε την τάξη σας. Πατήστε το CREATE CLASS και ορίστε 
το εικονίδιο της τάξης, την ονομασία της τάξης σας, τον κωδικό (αν δεν δοθεί αυτόματα δέχεται μόνο λατινικούς χαρακτήρες και την παύλα -) την ηλικία των παιδιών (στην περίπτωση που είναι κάτω των 13 ετών ζητείται και email των γονιών) 

 Στο επόμενο παράθυρο εμφανίζονται οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει η εγγραφή των μαθητών στην τάξη σας.
 

Κάθε τάξη διαθέτει και ένα αναγνωριστικό (τον κωδικός της). Αυτό το αναγνωριστικό είναι το μοναδικό στοχείο που θα πρέπει να διαμοιράσετε στους γονείς και στους μαθητές σας για να μπορούν να εγγραφούν στην τάξη σας.  


Εγγραφή μαθητών και γονέων στην τάξη   

Υπάρχουν 4 τρόποι για να μπορέσει ένας μαθητής ή γονέας να εγγραφεί στην τάξη σας. 
Μέθοδος 1 - Μέσω του Web site

Βήμα 1: Ο μαθητής ή γονέας μεταβαίνει στη διεύθυνση http://www.remind.com και επιλέγει την αντίστοιχη επιλογή  "I am student" ή "I am parent"

Βήμα 2: Εισάγει το αναγνωριστικό της τάξης που θα του έχετε δώσει (π.χ. @tpeiv)




Μέθοδος 2 - Μέσω του email τους
Ο καθηγητής/δάσκαλος εισάγει τους μαθητές ή γονείς με τα email τους (αν τα γνωρίζει)

Μέθοδος 3 - Με διαμοιρασμό του συνδέσμου της τάξης

Μέθοδος 4 - Μέσω του κινητού τους τηλεφώνου
Βήμα 1: Κατεβάζουν το application Remind απο το App Store ή το Google Play

Βήμα 2: Συνδέονται με τον Google λογαριασμό τους και βάζουν το αναγνωριστικό της τάξης




πηγή: seminars.etwinning